איך להתאים שער חשמלי למתחם שבפתחו הוא מוצב?
פרמטרים להתאמת השערים
• חניון תת קרקעי: כאשר עלינו להתאים שער לחניון תת קרקעי, או לכל מבנה תת קרקעי אחר, נהיה חייבים להתמודד עם חוסר המרחב שיש לשער לשם פתיחתו. כיום אנו מוצאים שערים חשמליים רבים אשר נועדו בכדי להתמודד עם בעיה זו. כאשר שני השערים הנפוצים ביותר לשימוש הם שערי כנף ושערים נגררים, אשר אינם צריכים מרווח כלפי מעלה בכדי להיפתח.
• חניון עילי: בחניונים עיליים נוכל גם לעשות שימוש בשערי כנף. אולם, השערים הנפוצים יותר לשימוש במקרים אלו שערים נגררים על מסילה או קונזוליים (מרחפים מעל לקרקע ואינם מושפעים מתזוזות הקרקע). סוגים אלה יציבים ובטוחים יותר, שערים שנפתחים כלפי מעלה דורשים שטח תפעול קטן אבל דורשים קונסטרוקציה עלית להחזקת השער.
• בית פרטי: בבתים פרטיים נראה כמעט תמיד שערים נגררים או שערי כנף. היות ואלו הם שערים אשר ניתן לעצב בקלות יחסית. כאשר אנו בוחרים שער לביתנו נרצה כמובן שהוא יתאים לנו גם מבחינת הקו עיצובי שלו.
• מוסד ציבורי: במוסדות ציבוריים אנו רואים את המגוון הרחב ביותר של שערים חשמליים. היות ולכל מוסד ציבורי יש צורך בשער מסוג אחר. במוסדות בהם אין לשער תפקיד הגנתי, נראה שערים פשוטים כגון שערי הזזה קונזוליים או על מסילה תחתונה. במוסודות בהם על יש הגן מפני ניסיון חדירה, יש לבצע שערים אשר עומדים בכוחות אלה (שערים ביטחוניים).