שער חשמלי נעשה לפופולרי מאוד בשנים האחרונות בבתים פרטיים, בבתי עסק ובמוסדות. יחד עם המענה המוצלח והפתרון המתקדם – שער חשמלי דורש תחזוקה על מנת לשמור על עבודתו התקינה. בנוסף, יש התמודדות מול תקלות נפוצות בשערים שעלולות להתרחש במהלך השימוש. חשוב להכיר את השער והמנגנון ולדעת כיצד להגן עליהם מפני תקלות תוך שמירה על שער פעיל לשימוש תקין ומשביע רצון.
תקלות נפוצות בשערים
העובדה שהשער החשמלי מורכב מחלקים שונים ומופעל ע"י מערכת חשמל, עלולות להיווצר תקלות מסוגים שונים. התקלות הנפוצות הם כדלהלן:
תקלה בהזנת החשמל לשער:
אחת התקלות הנפוצות ביותר זו מערכת החשמל המניעה את השער. אספקת החשמל לשער היא באחריות בעל השער, תקלה באספקת החשמל – ניתוק או אספקה לא סדירה פוגעת בתפקוד השער.

תקלה במנגנון ההנעה:
לכל שער חשמלי יש מנגנון מיוחד אשר הוא זה שאחראי על פעולת הפתיחה והסגירה של השער. המנגנון מותאם לכל שער לפי המבנה ואופן הפתיחה שלו. המנגנון אמנם נועד לשמש ולאפשר פתיחה וסגירה, אך לא פעם נוצרת תקלת מנגנון אשר משביתה את הפעילות של השער. התקלות הנפוצות במנגנון של השער הן מנוע/ גיר שנשרף ויוצא מכלל שימוש, תושבות מנוע, פס שיניים שסטו מהמקום, מסבים שבלו מחמת השימוש בהם ויש צורך להחליף אותם ועוד. כתוצאה מכך השער אינו פועל כיאות. כל מנגנון מורכב מחלקים שונים אשר כולם צריכים להיות תקינים על מנת לאפשר פעילות תקינה כנדרש.
תקלה במערכת פיקוד והבטיחות:
את פעולות הפתיחה והנעילה של השער החשמלי מבצעים באמצעות מערכת פיקוד מתקדמת. אם בעבר פעולות אלו בוצעו באמצעות שלט רחוק או לחצן בלבד, הרי כיום הפיקוד מתבצע באמצעים מתקדמים מאוד. לדוגמה ניתן לבצע פעולות באמצעות הטלפון ואפליקציה ייעודית ועוד.
לייעוץ או הצעת מחיר ללא עלות והתחייבות חייגו עכשיו!
פגיעה מכנית בשער החשמלי (תאונה):
השער החשמלי עלול להיות חשוף לנזקים שונים, לדוגמה: פגיעה של כלי רכב אשר התנגש בשער החשמלי, נפילה של חפץ כבד כמו עץ וכדומה. פגיעות כאלו עלולות להביא לצורך לבצע תיקוני מסגרות שיבוצעו על ידי מומחים בתחום. מדובר על נזק שיש לתקן אותו על מנת לאפשר פעולה חלקה של השער.
כך ניתן למנוע תקלות בשער החשמלי
לכל תקלה יש דרך תיקון ופעולה אשר תאפשר להחזיר את השער לפעילות תקינה. אך יחד עם זאת כדאי לזכור כי בדומה לכל מכשיר חשמלי או מוצר אשר עלול להתקלקל, יש לדעת כיצד לעשות במוצר שימוש נכון ויעיל על מנת למנוע תקלות שעלולות להיווצר בתחום שערים חשמליים.
- שימוש נכון – לפני הכול חשוב מאוד לדעת כי כאשר עושים שימוש בשער חשמלי יש לציית להוראות היצרן והוראות המתקין.
- רעשים – במידה והנכם שומעים רעש בלתי שגרתי חשוב להתייחס לכך. כמו כן אם הנכם מגלים כי השער נע בצורה שונה ממה שהייתם רגילים עד כה חשוב לבדוק את הסיבה לכך.
- תחזוקה – כדי להגן על השער ולאפשר שימוש תקין לאורך זמן חשוב לבצע פעולות תחזוקה של שערים חשמליים מתאימות. מדובר על פעולות כמו ניקוי מסילות, מניעת חסימת העיניים הפוטואלקטריות וכדומה שעל פי ההמלצה יש לבצע אותן לפחות כל חודש.
- מקצוענות – עבור התקנה או ביצוע תיקון של שער חשמלי חשוב לפנות אל נותן שירות מקצועי ומורשה בתחום. כמו כן יש להתייחס לניסיון של נותן השירות וליכולת שלו לבצע את הפעולה כיאות.
- חשמל – לבצע בדיקת חשמלאי מוסמך על מערכת הזנת החשמל של השער, חשוב הזנת החשמל אמורה להיות במעגל ניפרד וזאת על מנת למנוע הפרעות באספקת חשמל סדירה.
לסיכום,
בכל תקלה ו/או פעולה לא סדירה של השער ו/או רעשים לא רגילים, יש לפנות מיד לחברה מקצועית בתחום על מנת לפתור את התקלה ולחסוך הוצאות מיותרות.
קשת מערכות שערים ומחסומים, מקבוצת גורן, מובילה בתחום השערים עם ניסיון הנדסי מאז 1963 ומתמחה בתיקון שערים חשמליים למידע נוסף, ייעוץ חינם או הצעת מחיר השאירו פרטים או חייגו אלינו – 073-753-1331