כל מה שצריך לדעת על שער חשמלי לחניה בבניין ב-3 דקות
כמעט בכל בניין מגורים הנבנה בארץ בעשור האחרון נמצא שער כזה. בעבר לא היה נהוג להקים שער חשמלי לחניה בבניין ולהשאיר את החניה פתוחה. דבר שיצר לא מעט בעיות לדיירי הבתים, לעיתים מצאו רכבים אחרים חונים בחנייתם או שהיה קל יותר לפרוץ או לגנוב את רכבם.
סוגים שונים של שער חשמלי
- מחסום זרוע – שער המתרומם ב-90° בעת הפתיחה, השער יורד חזרה למצב סגירה לאחר מעבר הרכב. שער זה אינו מהווה מחסום פיזי המונע פריצה.
- שער הזזה – שער הנע על מסילה המקובעת לקרקע ומחליק לצידו בעת הפתיחה, זהו שער חזק, המהווה מחסום מאתגר בפני פורצים.
- שער גלילה – שער זה מתרומם ומתגלגל על בסיס תוף הנמצא בראש השער בעת פתיחתו ויורד חזרה לאחר מעבר הרכב.
איזה שער חשמלי מתאים עבורי?
לפני בחירה בשער חשמלי, יש להבין מה המגבלות הפיזיות בכל אזור ומהם הצרכים של דיירי הבניין. רק לאחר מכן ניתן לבחור את השער המתאים. במידה ויש צורך להקשות על פריצות או גניבות רכבים, מחסום זרוע לא ימצא כשער מתאים בעוד שהזזה כן. אם נרצה למנוע מזרים לחנות בחניה שלנו הרי שמחסום זרוע הוא מושלם כפתרון לכך.
שלבים בהתקנת שער חשמלי לחניה בבניין
המתקין יגיע לשטח, ימדוד אותו, וידאג להתאמתו לסוג השער הנבחר – למשל אם אנו נרצה שער הזזה, יש צורך בהתקנת מסילה ועל כן יש לדאוג לכך שהקרקע עליה תותקן המסילה תהיה ישרה. לאחר מכן השער יעבור לשלב היצור והעיצוב שלו (במידת הצורך), ובסופו של דבר התקנתו יחד עם המנוע. תהליך זה יכול לקחת בין שבועיים ועד כחודש.
למי עלי לפנות להתקנת שער חשמלי לחניה בבניין שלי?
בבואך לבחור חברה בדוק לפני כן מה ניסיונה, מה האחריות שהיא מספקת, כיצד פועל ומהי זמינות מערך השירות שלה. בחירה מצויינת תיהיה חברת קשת שערים. צרו קשר או השאירו פרטים ונציגינו יחזרו אליכם בהקדם.
