על מנת להפוך שערים המופעלים באופן ידני לשערים חשמליים או בשמם האחר שערים אוטומטיים יש להתקין בהם מנוע חשמלי. הפיכת השער לחשמלי משדרגת אותו משמעותית ומאפשרת את פתיחתו בקלות רק למורשים להיכנס אל החניה. כפי שישנם סוגים שונים של שערים חשמליים בעלי גודל, משקל ומבנה משתנים, כך ישנם גם סוגים שונים של מנועים. חשוב להתאים את המנוע הנכון לשער כדי שהשער יחזיק לאורך זמן ויעבוד באופן חלק וללא תקלות.
סוגים שונים של מנועים
לסוגים שונים של שערים אוטומטיים מתאימים סוגים שונים של מנועים הנבדלים זה מזה בכוחם והספקם. שני הסוגים המרכזיים של מנועים הם מנוע אלקטרו מכאני ומנוע הידראולי. לשערי הזזה או שערים נגררים הנעים על גבי מסילה ואינם בעלי משקל גבוה במיוחד כמו אלה הנמצאים בכניסה לבתים פרטיים מתאים מנוע אלקטרו מכאני סטנדרטי בגלל המשקל הנמוך יחסית של השער, אשר עבור הזזתו נדרשת הפעלת כוח בינונית. לעומת זאת, עבור שערים קונזוליים (מרחפים) גדולים, למשל שערים שנמצאים בכניסה לישובים יש להתאים מנוע בעל עוצמה חזקה שתוכל להניע שער שהוא גם כבד וגם לא נע על פני מסילה. המנוע המתאים הוא מנוע הידראולי. בשערי כנף כבדים ומסיביים משתמשים במנוע הידראולי. בשערי כנף בעלי משקל ממוצע ניתן להסתפק גם במנוע אלקטרו מכאני.
בחירת מנוע על פי פרמטרים נוספים
מעבר למשקל השער, יש להתאים את המנוע גם לתדירות השימוש. אם זהו שער שנמצא בשימוש אינטנסיבי יש להתקין מנוע חזק שיוכל לעמוד בעומס כך שלא תיווצר שחיקה או יהיה צורך בתיקון השער החשמלי. חשוב גם להתקין מנוע עם מערכת בטיחות מתאימה כדי למנוע סכנה שהשער ייסגר תוך כדי מעבר בפתח. נתון נוסף שיש להתחשב בו הוא האם קיימות תשתיות חשמל מתאימות. ישנם מנועים חד פאזיים וישנם מנועים תלת פאזיים כך שיש לוודא שתשתית החשמל מתאימה למנוע שבחרתם.
לסיכום, שער חשמלי הוא אמצעי כמעט הכרחי היום לשמירה על ביטחון ופרטיות ומינוע השער הופכת אותו ליעיל ונוח לשימוש. חשוב להיעזר בחברה המתמחה בתחום השערים החשמליים על מנת להתאים את המנוע לסוג השער. אי התאמה תגרור תקלות ובעיות בתפקוד השער.